Endüstriyel Döner Üretimi

      Türkiye'nin dünyaca ünlü lezzeti döner hakkında bildiklerimizin çoğunun yanlış olduğu ortaya çıktı. Halk arasında dönerle ilgili yerleşmiş yanlış bilgiler bulunmaktadır. Ülkemizin geleneksel lezzeti olan Döner, dünyada da popüler bir yiyecek haline gelmiştir. Döner kontrollü ortamlarda sağlıklı şekilde hazırlandığı müddetçe, şeffaf üretim ve pişirme şartları nedeniyle güvenilir ve çok lezzetli bir yiyecektir.

      Et ve tavuk dönerin minimum satış fiyatı hakkında yapılan yorumlar, yaprak döner tanımı, porsiyon döner miktarı, hazır döner- taze döner ayrımı, dönerin odun ateşinde pişmesi, dönerin sağlıklı bir yiyecek olup olmaması gibi birçok sorunlu yorum ve açıklama vardır.

      Yaprak döner tanımı da yine dönerle ilgili gördüğümüz önemli bir yanılgı olarak karşımıza çıkıyor. Tüketiciler çoğunlukla dönerin kesim tarzına göre düz ve yaprak şeklinde kesilen döneri yaprak döner diye tanımlamaktadır. Oysaki, yaprak döner dönerin hammaddesi ile ilgilidir. Yaprak döner içinde kıyma bulunmayan yalnızca yaprak şeklinde açılmış parça etlerin dizilmesiyle hazırlanan döner olup kesildiğinde kâğıt gibi yaprak yapı çıkmamaktadır. Kıyma döner ise etin kıyma olması ve homojen yapısı nedeniyle kesildiği zaman kâğıt gibi yaprak görüntü vermektedir. Yaprak döner en yüksek fiyatlı ve kaliteli bir ürün olmasına karşın dönerin kalitesi yaprak kıyma oranlamasından ziyade içindeki etin kalitesine bağlıdır. Kıyma döner ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kıyma içeriğinin hile ve katkı bileşenlerine daha açık olmasıdır. Ama yine de en kaliteli döneri tanımlamak gerekirse, But etinin üst kısmı olan beşli setten hazırlanan %100 yaprak etten oluşan dönerdir diyebiliriz. Dönerin yapısının daha güzel çıkması, daha yumuşak ve sulu olması için yine aynı etten %80 yaprak %20 kıyma oranına sahip olan lüks karışık döner de en iyi dönerlerden sayılabilir.

      Dönerin en çok haksızlığa uğradığı konunun taze döner hazır döner ayrımı olduğu kesindir. Fabrikada döner üretiminin restoran ortamında döner hazırlanmasından tek farkı hijyen, kalite ve standardizasyon farkıdır. Fabrikalarda döner üretimini ameliyathane hijyeninde, tüm girdisi (lezzet bileşenleri yoğurt, soğan, baharat gibi) doğal olarak hazırladığımız döner terbiyesiyle döner ustaları tarafından hazırlamaktadır.

      Hazır döner ile ilgili ikinci bir hususu da dönerin donuk olarak restoranlara satılması hususudur. Fabrikalarda hazırlanan dönerler hızlı şoklama yaparak merkez ısısını -18°C ye düşürerek, soğuk zincir sisteminde restoranlara ulaştırılıyor ve donuk olarak ocağa takılıyor. Donuk olarak ocağa takılan döner yarım saatlik ön pişirmeden sonra satışa hazır hale geliyor. Döner, pişirim ve sunum şekli itibari ile uzun süreler boyunca ocakta bekleyen bir ürün. Bu durumda döner sürekli olarak yüksek ısıya maruz kalıyor. Sonuç olarak etin iç kısımlarının sıcaklık değerleri kritik sıcaklık limitlerine hızla ulaşarak uzun süreli beklemenin de etkisiyle üründe mikrobiyal bozulmalara sebebiyet verebiliyor. Donuk döneri doğrudan ocağa takıp pişirerek Dönerin hazırlanma ortamındaki hijyeninden ayrı olarak, pişirim esnasındaki mikrobiyolojik üremenin de önüne geçmiş olunuyor. Böylece yüksek hijyen şartlarında fabrika ortamında geleneksel yollarla hazırladığımız dönerimizi donuk olarak ocağa takıp pişirdiğimiz için mikrobiyolojik olarak da tam koruma altında güvenilir gıda olarak tüketicilere sunuluyor.

      Endüstriyel döner tesislerinde kullanılan döner robotu ile hijyen, homojen pişirme ve seri el değmeden üretim sayesinde yüksek standartlarda üretim yapılabilmektedir.

      Otomatik döner robotu satış, tamir, bakım ve onarım hizmetleriyle NEV TEKNOLOJİ olarak rakiplerimizin her zaman bir adım önündeyiz. Otomatik döner robotu fiyatı için bizimle irtibata geçin. NEV TEKNOLOJİ güvenilir ve uzman teknik kadrosuyla her zaman yanınızda.

        

 
döner robotu nev teknoloji

Döner Robotu

Nev Teknoloji olarak tasarladığımız, ustalarımızın bir numaralı yardımcısı olan tam otomatik döner robotları ile artık işler daha kolay. Ustalarımızın maharetli elleriyle hazırladığı leziz dönerler hijyenik, hızlı ve zahmetsizce kesilecek.

Detaylı Bilgi
döner robotu nev teknoloji

Fastfood Döner Robotu

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz Fastfood döner robotu ile tavuktan hindiye, kuzudan danaya, her türlü değişik et türünde ve kıymada ayrıca karışık et kesiminde mükemmel sonuçların keyfini yaşarsınız.

Detaylı Bilgi
döner robotu nev teknoloji

Endsütriyel Döner Robotu

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz endüstriyel döner robotları, konveyör sistemler, döner taşıma sistemleri ve diğer yardımcı ekipmanlar ile en iyiye birlikte ulaşıyoruz. Nev Teknoloji Endüstriyel döner robotu.

Detaylı Bilgi