Döner Nasıl Hazırlanır?

       Genel olarak altı farklı döner çeşidi bulunmakla birlikte, bazı ürünler karıştırılarak farklı dönerler ve farklı lezzetler de üretilebilir.

Yaprak Döner: %100 yaprak etten imal edilmiş döner türüdür. Yaprak halde açılmış parça etlerin üst üste dizilmesi sonucu oluştuğu için kesim sonrası çok parçalı ve küçük bir hal alır, bu nedenle kıyma döner sanılabilir.

Karışık Döner: Yaprak et ve kıyma etin belirli oranlarda kullanımı ile oluşan döner türüdür. Firmamızda imal edilen karışık dönerde %65 yaprak et, %35 kıyma kullanılmaktadır.

Kıyma Döner: %90 kıyma ve %10 yaprak etten oluşan döner türüdür. Kıyma döner kesimde büyük yapraklar halinde düşer, bu nedenle yaprak döner sanılabilir.

Sucuk Döner: Kıyma haline getirilmiş etin sucuk baharatları ile terbiye edilerek ve döner şeklinde takılması ile üretilen döner türüdür.

Piliç Döner: Piliç etlerinin açılarak terbiye edilmesi ve şişlere takılmasıyla üretilen döner türüdür.

Hindi Döner: Hindi etlerinin açılarak terbiye edilmesi ve şişlere takılması ile üretilen döner türüdür.

Damak tadınıza veya müşteri portföyünüze göre nasıl bir döner yapacağınıza karar verdikten sonra döner hazırlanmaya geçilebilir. Önemli olan etin yaprak inceliğinde kesilmesidir. Döner kebabın daha ucuz ve ekonomik olması istenirse etin aralarına belli oranlarda kıyma konur. Bu kıyma, sinirlerinden ayrılmış, döner çıkarıldıktan sonra kalan etin çekilmesiyle elde edilir. Kıyma, yağla eti birbirine bağlama yönünden de kullanılabilir. Yaprak inceliğinde doğranmış dönerlik et, süt, sıvıyağ, soğan suyu, tuz , karabiber ve çeşitli özel baharatlar karışımında bir gece bekletilir. Bu marine işlemi dönere lezzetini veren sihirli bir dokunuştur. Ayrıca çoğu usta kendine özgü marine yöntemleriyle eşsiz dönerler hazırlamaktadırlar. Etin miktarına göre, uygun bir döner şişine, etler geçirilerek sıkıca yerleştirilir. Ateş karşısında devamlı çevrilerek pişmesi sağlanır. Altına biriken yağlı sularla et yüzeyi arada bir yağlanır.

İşletmelerde Hazırlanan Dönerler ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Döner Pişirme Firesini Nasıl Azaltabilirim?
• Döneri çok uzun saatler ocağın karşısında bekletiyor olabilirsiniz,
• Döneri pişirirken ateşe çok yakın tutuyor olabilirsiniz,
• Ocağın ateşi çok harlı olabilir,
• Döneri tartı ile porsiyonlamak yerine göz kararı servis ettiğinizden hesap hatası yapıyor olabilirsiniz,
• Satınalmış olduğunuz döner ile, pişirip porsiyonlayarak satışını yaptığınız dönerin kilosunu tam takip edemiyor olabilirsiniz

Dönerde Kuruluk Problemi Ve Dökülme Problemi Yaşıyorum, Ne Yapabilirim ?
• Kesilmiş dönerlerin tablada uzun süre bekletilmesi kuruluğa neden olur.
• Kesilmiş dönerlerin bekletildiği kapta yağ fazla ise ve bu yağ ısı kaynağına çok yakın ise içinde bekleyen döner kuruyacaktır.
• Dökülme probleminde ise ustamızın muhakkak keskin bıçak kullanması ve kullandığı bu bıçağı da sık sık masatlaması gerekir

Bu sorunlardan tamamen kurtulmak için NEV TEKNOLOJİ firması tarafından üretilen kusursuz kesim yapan DÖNER ROBOTLARINI tercih edebilirsiniz.

Evde Döner Nasıl Hazırlanır?
Et döner, hiç kuşkusuz et yemekleri içerisinde en herkese hitap edeni. Türk yemeklerinin en sevileni et döneri, dışarıdan almak yerine evinizde yaparak daha sağlıklı bir şekilde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İnce ince dilimlenen et döneri ister pilav üstü ve dürüm isterseniz İskender kebap şeklinde sunabilirsiniz.

ET DÖNER MALZEMELERİ
1kg. bifteklik antrikot (ince dilimlenmiş)
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 silme tatlı kaşığı kekik karabiber

ET DÖNER NASIL YAPILIR?
Soğanı rendeledikten sonra bir kaba aldıktan sonra içerisinde yoğurt, zeytinyağı, kekiki, kırmızı biber ve karabiber ilave edip karıştırın, antrikotları ekleyip hafifçe yoğurun. Etin üzerini kapatıp en az 12 saat ya da 24 saat dinlenmeye bırakın. Bir gece dinlenen etleri streç filmin üzerine yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın. Derin dondurucuya kaldırıp katı bir kıvam alması için en az 2 saat kadar bekletin. Katı bir hal alan eti keskin bir bıçak yardımıyla döner olacak şekilde ince ince dilimleyin. Bir tavada yağı ısıtın. Dilimlediğiniz dönerler ters düz şekilde yüksek ateşte pişirdikten sonra arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte sevdiklerinizle paylaşın.

      Otomatik döner robotu satış, tamir, bakım ve onarım hizmetleriyle NEV TEKNOLOJİ olarak rakiplerimizin her zaman bir adım önündeyiz. Otomatik döner robotu fiyatı için bizimle irtibata geçin. NEV TEKNOLOJİ güvenilir ve uzman teknik kadrosuyla her zaman yanınızda.

        

 
döner robotu nev teknoloji

Döner Robotu

Nev Teknoloji olarak tasarladığımız, ustalarımızın bir numaralı yardımcısı olan tam otomatik döner robotları ile artık işler daha kolay. Ustalarımızın maharetli elleriyle hazırladığı leziz dönerler hijyenik, hızlı ve zahmetsizce kesilecek.

Detaylı Bilgi
döner robotu nev teknoloji

Fastfood Döner Robotu

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz Fastfood döner robotu ile tavuktan hindiye, kuzudan danaya, her türlü değişik et türünde ve kıymada ayrıca karışık et kesiminde mükemmel sonuçların keyfini yaşarsınız.

Detaylı Bilgi
döner robotu nev teknoloji

Endsütriyel Döner Robotu

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz endüstriyel döner robotları, konveyör sistemler, döner taşıma sistemleri ve diğer yardımcı ekipmanlar ile en iyiye birlikte ulaşıyoruz. Nev Teknoloji Endüstriyel döner robotu.

Detaylı Bilgi